Lille Kirkestræde 3, 1072 København K.

Paredentose

Hvad er paredentose, og hvordan opstår det?

Paredentose er en kronisk eller akut betændelsestilstand forårsaget af mundhulebakterier i og omkring tændernes støttevæv. Støttevævet omfatter tandkødet, fibrene til at fastholde tanden i kæben, den omgivende kæbeknogle samt tandcementen på rodoverfladen.
Betændelsen i tandkødet opstår, når bakteriebelægninger ikke bliver fjernet fra tand- og rodoverflader. Dette medfører helt eller delvist ødelæggelse af knogle samt andet støttevæv, der holder tænderne fast. Hvis denne tilstand ikke behandles, vil det medfører løsning af tænderne og i værste fald føre til tab af tanden.

 

parantose2

 

Paredentose giver sjældent symptomer, før tabet af tændernes støttevæv er omfattende. Derfor er det vigtigt, at tandlægen og/eller tandplejeren regelmæssigt kontrollerer tandkødslommernes dybde, så der sikres sunde forhold og mulighed for at igangsætte nødvendig behandling, hvis sygdommen er opstået.

parantose1

Behandling af paredentose

Ved den første undersøgelse hos tandplejeren måles tandkødslommerne, og patienten bliver informeret om tændernes tilstand. Hvis de foretagne målinger viser kliniske tegn på paredentose, kan det ofte være nødvendigt at understøtte undersøgelsen røntgenbilleder. Tandlægen bruger de kliniske fund samt røntgendiagnostik til at planlægge en paredentosebehandling.

Paredentosebehandlingen består af en fuldstændig rensning af tandkødslommer samt tandrodsrensninger. Hvis tandkødslommerne vurderes meget dybe og betændte, kan det være nødvendigt med et mindre kirurgisk indgreb, en såkaldt paredentoseoperation. Denne operation foregår under lokalbedøvelse og sikrer patienten smertefrihed.

 

Dansk kvalitet til lav pris

Vi er et team med 6 erfarne tandlæger og 3 klinikassistenter, som altid sætter vores patienter i fokus. Vores behandlerteam deltager løbende i kurser, så vi kan bevare og udbygge vores kundskaber. Alle vores priser er konkurrencedygtige, og vi anvender altid dansk dental laboratorie i Danmark. Vores samarbejdspartner har vi dagligt kontakt med, hvilket sikrer bedst mulig kvalitet.

 
Top