Lille Kirkestræde 3, 1072 København K.

Rodbehandling

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

Den mest hyppige grund til at foretage en rodbehandling af en tand er dybe cariesangreb, som medfører en infektion (betændelse) i tandens nrod2erve. Infektionen opstår pga. de bakterier, som har forårsaget selve cariesangrebet.

En anden grund til at rodbehandle en tand kan være, at tanden har været udsat for et såkaldt traume dvs. en skade. Skaderne på tænder vil oftest ske pga. slag eller fald, som har medført, at tanden og dens nerve er blevet blottet. Dette medfører tit kraftige smerter fra tanden.

Endelig foretages en rodbehandling ofte, hvis der er opstået kronisk rodbetændelse i tanden. Normalt er der ikke smerter fra en tand med kronisk rodbetændelse. En kronisk rodbetændelse kan diagnosticeres ved hjælp af en røntgenundersøgelse. Det er meget vigtigt at behandle kronisk rodbetændelse, da dette er af stor betydning for dine tænders generelle sundhedstilstand.

Diagram of tooth with caries stages

 

Hvad er en rodbehandling?

Ved en rodbehandling fjernes blod- og nerveforsyningen til tanden. Dette sker efter at tandlægen har lagt en lokal bedøvelse, som gør behandlingen smertefrit. Derefter bliver rodkanalerne  grundigt desinficeret og udrenset. Kanalerne fyldes med et rodfyldningsmateriale, som forhindrer bakteriernes adgang til kanalerne.

Det er normalt, at man oplever lette forbigående smerter efter en rodbehandling. Ved vedvarende smerter efter din rodbehandling skal du dog kontakte klinikken, så hjælper vi dig.

Efter en rodbehandling bliver den rodbehandlede tand væsentligt skrøbeligere i forhold til en helt sund og rask tand. Dette er en konsekvens af fjernelsen af tandens blod- og nerveforsyning, og kan give anledning til, at en rodbehandlet tand nemt knækker. Derfor anbefales det altid, at en rodbehandlet tand forsynes med en porcelænskrone til at beskytte tanden. Du kan læse mere om påsættelse af kroner her.

rod3

 

Dansk kvalitet til lav pris

Vi er et team med 6 erfarne tandlæger og 3 klinikassistenter, som altid sætter vores patienter i fokus. Vores behandlerteam deltager løbende i kurser, så vi kan bevare og udbygge vores kundskaber. Alle vores priser er konkurrencedygtige, og vi anvender altid dansk dental laboratorie i Danmark. Vores samarbejdspartner har vi dagligt kontakt med, hvilket sikrer bedst mulig kvalitet.

 
Top